Pentru micul dejun ai de ales intre doua variante in fiecare dimineata.
Micul dejun
- 2 felii de paine neagra
- 10 g unt sau 2 linguri de branza slaba de vaci
- o cana de 200 ml lapte degresat, un iaurt natural sau iaurt de fructe
- un pahar de suc de portocale natural sau o portocala
- ceai sau cafea (fara zahar)
Micul dejun cu cereale:
- un mic bol cu 5 linguri de cereale fara zahar, cu 200 ml lapte degresat
- un iaurt natur sau 125 g branza slaba de vaci
-un mar, o para, capsuni sau alte fructe
- ceai sau cafea (fara zahar)
Prima saptamana de meniu:
Luni
Pranz:
- salata bulgareasca (250 g), care sa contina salata verde, un ou fiert, 2 rosii, un ardei gras, o felie de branza si piept de pui taiat feliute (100 g), o lingurita de ulei de masline.
- 2 mere
Cina: - salata picnic: 50 g ton, 2 rosii, salata verde, 2 linguri de porumb, o lingurita de ulei de masline.
- capsuni (fara zahar)
Marti
Pranz:
- salata de rosii
- 100 g piept de pui la gratar
- o felie de paine
- un iaurt natural
Cina:
- ficatei fierti cu salata de telena(telena rasa, morcov ras si un iaurt)
- cirese
Miercuri
Pranz:
- 100 g carne de vita inabusita
- salata de castraveti cu rosii si ardei
- 4 linguri de branza slaba de vaci
- caise
Cina:
- somon afumat la gratar
- salata verde cu suc de lamaie (dintr-un sfert de lamaie) si o lingura de ulei de masline
- salata de fructe proaspete (fara frisca si fara zahar). De exemplu, taiati un mar, o para, o caisa si 4 capsuni.
Joi
Pranz:
- salata de ridichi, salta verde cu un ou fier, 2 linguri de porumb si 4 linguri de branza slaba de vaci
- 150 g pulpa de pui fiarta cu sare
- capsuni
Cina:
- un ardei gras umplut cu branza slaba de vaci, 2 rosii
- macrou la cuptor
- 2 piersici
Vineri
Pranz:
- fasole verde fiarta cu putina sare + un iaurt natural
- 2 aripioare de pui la cuptor
- o felie de pepene galben
Cina:
- un pahar de suc de rosii
- salata bulgareasca
- un mango
Sambata
Pranz:
- salata picnic cu o felie de paine neagra
- un iaurt natural
- 2 mere
Cina:
- salata verde cu 2 rosii, un ardei gras si un castravete mic si 100 g sunca de pui.
- capsuni la discretie, fara zahar.
Duminica
Pranz:
- pilaf de orez (4 linguri)
- peste la gratar
- salata verde
- 2 caise
Cina:
- salata de telena rasa cu morcov ras, amestecate cu un iaurt natural
- piept de pui fiert si condimentat
- 2 piersici.
Cea de-a doua saptamana este fel, dar poti schimba zilele intre ele si chiar este permis sa combini pranzul dintr-o zi cu cina din alta zi. Urmeaza insa prima saptamana exact asa cum este..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu