Ce sa mananci ca sa slabesti

Legume:

In primul rand legume. Printre acestea se numara castravetele, ceapa, ridichea, varza, usturoiul si morcovul. Sunt foarte bogate si foarte sarace in calorii. De asemenea, aceste alimente contin fibre care se umfla in stomac si va taie pofta de mancare.

Ridichea este ideala in curele de slabire, deoarece au efect depurativ si creeaza senzatia de satietate. Sucul de ridichi este un remediu excelent pentru pietrele la rinichi si bila.

Ceapa este bogata in vitamine si saruri minerale, in special potasiu, calciu, seleniu si sulf. Dieta bogata in ceapa impiedica dezvoltarea bacteriilor.

Asemenea cepei, usturoiul reprezinta o sursa excelenta de oligozaharide, insa nu mancam atat de mult usturoi cat ar fi necesar. Consumul frecvent de usturoi (de preferinta, proaspat; maioneza cu usturoi nu va avea nici pe departe aceleasi efecte) ajuta la neutralizarea unor bacterii si previne absorbtia unor compusi nocivi care slabesc sistemul imunitar.

Cereale

Cele mai indicate cereale pentru slabit sunt fulgii de ovaz si orezul brun.

Carne

Carnea de pui si de curcan sunt cele mai slabe din punct de vedere caloric.

Fructe:

Alegele pe cele mai slab calorice in functie de sezon: fructe de padure, grapefruit, kiwi, ananas, mar, mango si capsuni.

Apa este o excelenta forma de a scapa de pofta excesiva de mancare. Astfel, daca simti ca iti este foame chiar daca tocmai te-ai ridicat de la masa, bea apa. Senzatia de foame va disparea, iar digestia ta va fi considerabil imbunatatita in timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu