Dieta Rina

Dieta de 90 zile este creata de un medic sportiv de origine americana, lucru care garanteaza ca este sigura pentru sanatate. In afara de scaderea in greutate, ea mai promite si scaderea tensiunii, daca suferi de hipertensiune. Ea modifica metabolismul, deci poti fi sigura ca nu va exista niciun efect yoyo, iar kilogramele nu se vor intoarce. Daca doresti sa slabesti mai putin, poti opri dieta mai devreme, dar metabolismul nu ti se va schimba.

Esenta acestei diete este disocierea. Asta inseamna ca stomacul primeste un singur tip de mancare odata, usurand astfel digestia. E esential sa mentii ordinea zilelor. Dieta incepe cu ziua de proteine, urmata de cea cu amidon, carbohidrati si fructe.

Zilele se repeta, incepand intotdeauna cu ziua de proteine, timp de 90 zile. O data pe luna se face o zi de apa, dupa ziua de fructe si inaintea zilei de proteine. Poti sa bei cat poti de mult ceai sau cafea neindulcite.

Micul dejun

Este acelasi in fiecare zi: fructe, poate si un suc natural, fara adaos de zahar. Poti manca fructe ca si gustari intre mese, in fiecare zi, dar nu cu o ora inainte de pranz.

Ziua 1 - Proteine


•Pranz: carne fiarta sau fripta, peste, oua, branza, iaurt – maximum 200 g. Ele pot fi insotite de orice cantitate de salata proaspata. Poti sa mananci si o felie de paine, desi dieta functioneaza mai bine fara aceasta. Dupa masa mai poti servi si o supa fara taitei, dar, din nou, dieta ar fi mai eficienta fara aceasta. Laptele si branza sunt permise doar in aceasta zi.


•Cina: la fel ca si pranzul, fara supa si paine, si in cantitati mai mici.

Ziua 2 – Amidon


•Pranz: orice fel de legume fierte sau fripte (fasole, mazare, porumb, linte, morcovi, cartofi etc). Orezul este permis, deoarece si acesta contine tot amidon, si poti asezona legumele cu sare, ketchup si rosii preparate termic. Acestea pot si insotite de orice cantitate de salata proaspata, ca si de o felie de paine, desi dieta ar fi mai eficienta fara ea.


•Cina: legume fierte, inabusite sau fripte si salata – cu alte cuvinte acelasi lucru ca la pranz, dar in cantitati mai mici si fara paine.

Ziua 3 – Carbohidrati



•Pranz: paste fierte sau pizza sau orice fel de produse de patiserie de aceeasi cantitate cat o pizza. Pentru aroma poti adauga sos de rosii sau o cantitate mica de legume.


•Cina: 2 felii mici de tort sau paine, sau chiar 3 linguri de inghetata si 4 patratele de ciocolata neagra. Daca nu-ti plac dulciurile, te poti bucura de niste produse de patiserie.

Ziua 4 – Fructe


•Pranz: cantitati nelimitate de fructe de orice fel, la fiecare 2 ore. Poti savura si salate de fructe.


•Cina: ca mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu